Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

Do viđenja, prijatelju, do viđenja... NE! :)

Finale showa “Do posljednjeg zbora” u studiju Anton Marti na Hrvatskoj radioteleviziji dočekala je kiša i nevrijeme, u skladu s napetošću koja je nagrizala sve upletene u ove prilike, a tu ubrajamo i naše obožavatelje diljem Hrvatske! Show su otvorila sva tri zbora izvedbom tzv. “Gay Mixa” uvodeći publiku u ekstatičnu napetost koja se pojačavala svake sekunde dok su svi glasovi finalista dovršavali taktove! Concordia discors izvela je hit grupe Queen “Don’t Stop Me Now” sa svojim solistima Anom Banovac, Romanom Pavlišom, Filipom Klubičkom i Branimirom Gregovom. Žiri je pjesmu ocijenio dramatičnom i spektakularnom ističući kako su spojene mirnoća i energija u skladbi. Pravo suglasje nesuglasja! Drugu smo skladbu izveli po nalogu žirija te je, na sreću mnogih koji su zaljubljeni – u ovu pjesmu – izvedena “Baby, It’s Cold Outside” vođena našim provjerenim solistima Višnjom Vicić i Filipom Klubičkom!

Prije pripetavanja izvedena je zajednička pjesma “Handcuffs Mix” koja je navela Oluju osjećaja i mentalno stanje svih prisutnih, a izvrstan solo u ovoj pjesmi odradila je i naša Matea Mrvelj! Neočekivan smiraj Concordia discors doživjela je ubrzo kad su zbor Josip Kaplan i Izvor prošli u daljnje natjecanje za prvo mjesto! No razočaranju nije bilo mjesta – podrška svih naših obožavatelja, ponos kojim smo svi bili ispunjeni te rođendan naše dirigentice Marine Jurković prevladali su te smo, u našemu stilu, zafeštali do dugo u noć!

Svima onima koji nas prate od naših početaka, od početaka ovoga showa ili na bilo koji način misle na nas – osobito onima koji su glasovali – svaki član Concordije discors od srca kaže HVALA! Naravno, nemojte misliti da nas se možete riješiti: vrlo skoro pripremamo novi koncert na kojemu vas sve očekujemo! I ovoga puta bez žirija i pripetavanja!