Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

Zborska natjecanja - što se sve događalo od kraja 2015. godine

Nakon poduže stanke, vrijeme je za novi članak. Mnogo toga se dogodilo otkad smo zadnji put pisali. Donosimo kratak osvrt na dosadašnje djelovanje i brojne nastupe koje smo održali.

Od svog osnutka, zbor nastupa na raznim natjecanjima, kako na domaćim, tako i na međunarodnim natjecanjima, a naša kvaliteta prepoznata je u više navrata pa smo bili počašćeni brojnim nagradama. Ponosni smo na sav naš dosadašnji uspjeh, no nabrojat ćemo samo neka od najvažnijih odličja koje smo dobili.

U prosincu 2015. godine sudjelovali smo na  10. Međunarodnom Festivalu Adventa i Božićne glazbe u Bratislavi gdje smo osvojili srebro u kategoriji sakralne glabe.

Bratislava

2016. godine na 7. Zborskom Festivalu Adventa i Božića u Krakovu izborili smo zlato, odnosno prvo mjesto u kategoriji mješovitih zborova, također i ukupnu pobjedu na natjecanju za što smo dobili nagradu “Zlatni anđeo”.

Krakow

Izuzev međunarodnih uspjeha, valja napomenuti kako smo trijumfalni i na domaćoj glazbenoj sceni. 2017. godine osvojili smo zlatno priznanje i ukupnu pobjedu na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu.

Uspjeh nije izostao ni ove godine. Naime, prošli tjedan posjetili smo predivnu Italiju i s međunarodnog zborskog natjecanja koje se održavalo od 4. do 8. travnja u Veroni kući smo ponovno ponijeli zlato nastupivši s folklornim repertoarom.

Verona

Nadamo se da će se u ovakvom duhu nastaviti 2018. godina, a dotada pripremamo i druge nastupe u Zagrebu i ostatku Hrvatske tako da nas i ove godine imate priliku poslušati uživo.

Za dodatne informacije o natjecanju u Veroni možete posjetiti službenu stranicu Festivala.