Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

Prošli smo u finale!

Polufinalna, sedma emisija sukobila je četiri zbora koji su emisiju otvorili zanimljivom zajedničkom pjesmom u kojoj su se ispreplitali narodni napjevi s područja cijele Hrvatske. Format emisije bio je drugačiji od prijašnjih: naime, svaki je zbor otpjevao dvije pjesme, a u pripetavanju je ponavljao odabranu pjesmu koju je već izveo u natjecanju. Ovdje konačnu je odluku donio žiri.

Concordia discors je kao svoju prvu pjesmu izvela “My Little Runaway”, klasik Dela Shannona. Zanimljiva koreografija, odlična podjela glasova i uloga te zarazna energija potaknula je žiri na brojne pohvale i izazvala oduševljenje publike.

Kao drugu pjesmu odabrali su karakterno različitu skladbu “Bogoróditse Djévo” (Arvo Pärt) koja je jednostavnom koreografijom smirujuće djelovala, ali ipak naišla na pokoje kritike žirija :)

Nakon prebrojavanja glasova publike, Concordia discors završila je u pripetavanju sa zborom Ad libitum iz Našica. Ponovno je izvedena pjesma “Do posljednjeg daha”, kojom je i započela natjecanje u showu. Ovdje je žiri odlučivao o prolasku te su donijeli odluku da Concordia discors nastavlja natjecanje.