Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

Concordia discors osvojila zlato na međunarodnom natjecanju u Šibeniku

U subotu 18. svibnja Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors sudjelovao je na 4. međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi Adria Cantat u Šibeniku u organizaciji šibenskog pjevačkog društva “Kolo” i Hrvatske udruge zborovođa.

Natjecanjem u kategoriji A - Domaća folklorna glazba za mješoviti zbor dobio je zlatnu nagradu s osvojenih 27,14 bodova te je u konkurenciji 26 zborova imao ukupno treću najvišu ocjenu. Time je prepoznat i vrednovan višemjesečni trud i rad koji su zboraši i dirigenti uložili na probama. Zborski umjetnički voditelj Vinko Karmelić dobio je i posebno priznanje za umjetnički dojam koje mu je dodijelila Hrvatska udruga zborovođa.

U drugome dijelu natjecanja Zbor je pozvan kao jedan od šest zborova koji se natjecao za nagradu Grand Prix (ukupni pobjednik natjecanja). Bilo je zadovoljstvo slušati i Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka kojemu je zasluženo pripao Grand Prix. Čestitke također idu i ostalim zborovima koji su sudjelovali na natjecanju.

Zbor zahvaljuje Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za uzajamnu podršku i pomoć pri realizaciji odlaska na spomenuto natjecanje.